Ben je op zoek naar speelgoed die leerzaam is? - Bekijk dan deze 10 speelgoedartikelen!

Trudie Christine

Kinderen zitten volop in hun ontwikkeling, het is daarom belangrijk dat we speelgoed voor hun aanschaffen die hun ontwikkeling stimuleren. Maar welke speelgoed is dat dan? Daar gaan we in dit artikel achter komen. 

Leren klokkijken

Kinderen moeten aan het einde van groep 5 kunnen klokkijken, maar eigenlijk beginnen ze al op school vanaf groep 3 daarmee. Het is goed om hier zo vroeg mogelijk mee te beginnen, hierdoor zal je kind daar geen problemen mee ondervinden in de toekomst. De klok van Classic Toys is hier perfect voor, je kind kan namelijk spelenderwijs leren hoe hij of zij moet klokkijken. Voor elk getal is er een blokje waarmee die een andere vorm heeft, hierdoor dient je kind altijd de cijfer op de juiste plaats te zetten. Daarnaast kan je kind spelen met de wijzers om zo het juiste tijdstip aan te duiden.

Veters strikken

Kinderen leren veters strikken wordt soms op school gedaan en soms thuis. Als ouder is het prachtig om te zien wanneer je kind voor het eerst kan veters strikken. Daarom raden we je aan om veters strikken leren van Creative SES aan te schaffen. Je kind hoeft dan niet met schoenen rond te lopen in huis, dat is namelijk niet zo hygiënisch. Dit handige speeltje is trouwens zeer voordelig, ja kan dit ook cadeau geven aan een kindje die je liefhebt!

Hubelino Leren Rekenen 

Kan je kind al tellen, dan wordt het tijd om hem of haar te leren rekenen en dat kan je doen met Leren Rekenen van Hubelino. Hiermee kan je je kind spelenderwijs leren rekenen, je krijgt allemaal cijfers die je kan bevestigen op een soort Lego plaat. Vervolgens kan je daarvan een som maken en daaronder door middel van kleurtjes laten zien hoe je moet rekenen. 

Jumbo Ik Leer Schrijven Spel

Dit leerspel moet in deze lijst, schrijven is namelijk een groot onderdeel in de ontwikkeling van je kind. Met het Jumbo Ik Leer Schrijven Spel gaat dit helemaal goed komen, kinderen vanaf 4 jaar leren zo de letters en woordjes schrijven. Je krijgt er een lichtbak bij waarmee je met behulp van speciale kaarten de letters kunt naschrijven. Wat je schrijft kan je vervolgens weer makkelijk verwijderen, het zijn namelijk afwisbare kaarten. In totaal krijg je 20 afwisbare kaarten, hiermee kan je kind alle letters schrijven en verschillende woorden. 

Spelend Leren - Ik leer Engels

Engels is echt een wereldtaal die bijna overal gesproken wordt, vandaar dat je het beste al vroeg kunt beginnen met je kinderen. Ik leer Engels is geschikt van kinderen van 5-7 jaar en leert je kind zijn eerste Engelse woordjes. Dit spel maakt gebruik van vrolijke kleuren en verschillende moeilijkheidsgraden. Je kind zal dus altijd zoet zijn met het leren van Engelse woordjes, daarnaast proberen ze je kind op een zelfcorrigerende manier te leren.

Brio Speel & Leer Action Racer

Dit is speelgoed waar je kind waarschijnlijk veel plezier van zal hebben, naast het spelen komen kinderen er ook achter wat een oorzaak en gevolg is. Daarnaast is de kans groot dat je kind meer geïnteresseerd raakt in het programmeren en robotica. Je geeft deze snelle raceauto namelijk de opdracht welke kant hij op moet rijden. Dit doe je door op de knopjes bovenaan de auto te drukken, de auto kan hierdoor alle kanten opgaan. De auto is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. 

Eurotalk Frans voor kinderen 

Net zoals Engels is Frans ook een wereldtaal die veel wordt gesproken om ons heen. Frans voor kinderen van Eurotalk leert kinderen op een leuke manier Frans. Je krijgt onder andere oefeningen en spellen die je samen met je kind kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een taalkwartet, daarnaast is er ook een speciale woordentrainer om de eerste stappen in de Franse taal te kunnen maken. 

KidsMe Speel & Leer Bal

Baby’s zijn natuurlijk ook aan het ontwikkelen, vandaar dat we de KidsMe Speel & Leer bal in dit artikel hebben geplaatst. Eigenlijk is dit een grote rammelaar waar je baby mee zal spelen, door middel van geluid en kleuren leer je jouw kind verkennen. Er zit een speciale binnenbal in deze bal waardoor de nieuwsgierigheid van je baby opgewekt zal worden. Daarnaast zijn er ook ratelende geluiden die de interesse van je kind alleen maar zal vergroten. 

Janod Ik Leer - Voelen memory spel

Vind je kwartetten met je kinderen te saai, dan vind je Janod Ik Leer - Voelen memory spel vast een goed idee. Je zorgt er niet alleen maar voor dat je kind geprikkeld wordt om dingen te onthouden, je laat je kind ook herkennen door middel van het voelen van de figuurtjes. We zien dat veel spelletjes zich niet hierop focussen en vandaar dat we dit met je delen. 

Tactic leerspel Natuur junior

Als laatste maar zeker niet de minste, hebben we een natuurspel die kinderen nieuwsgierig maakt over de natuur. Dit is belangrijk want we leven vaak in een omgeving waar we weinig natuur om ons heen zien. Dat is best zonde, de natuur zit namelijk vol dieren en planten die het echt waard zijn om te ontdekken. Door middel van een leuke spel zal je kind meer van de natuur te weten komen en trigger je ze om op pad te gaan. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is ook aan te raden om met meerdere kinderen tegelijk te spelen.